SC Heerenveen Vrouwen-trainer Schrijver: "Zijn we levensgevaarlijk"

Voor SC Heerenveen Vrouwen gaat het seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie vrijdagavond echt beginnen. De speelsters hebben er zin in, zo vertelt Merel Bormans.

"We kunnen echt niet wachten tot we weer beginnen. We hebben veel oefenwedstrijd gespeeld. We kijken heel erg uit naar vrijdag", zegt de verdedigster voor de camera's van het clubkanaal. AZ Vrouwen is vrijdagavond de eerste tegenstander van de Friezen. "We hebben tegen AZ geoefend. Ik denk dat dat een hele goede wedstrijd van ons was. Die willen we eigenlijk wel evenaren. Ik vind wel dat de drie punten in Heerenveen moeten blijven."

Trainer Hans Schrijver vindt dat SC Heerenveen Vrouwen een goede voorbereiding heeft gedraaid. "De meiden willen veel energie brengen en hard werken. Dat hebben we ook gedaan", vertelt hij. "Wij zijn een team dat moeilijk te verslaan is als we in onze kracht blijven spelen. We moeten de linies goed bij elkaar houden. Als we dan vanuit de balverovering kunnen gaan spelen, dan zijn we levensgevaarlijk", geeft Schrijver aan.

Hij beschikt dit jaar over een 'hele jonge ploeg'. "We hebben veel speelsters onder de twintig, maar ook met hele specifieke kwaliteiten. We kunnen die heel goed benutten, met name aanvallend. Verdedigend hebben we een enorme bereidheid. De slogan van de meiden is 'grutsk', dat stralen ze ook uit. Zo gaan ze ook een wedstrijd in", aldus Schrijver.

De trainer is, net als Bormans, blij dat het seizoen gaat beginnen. "Begin mei was de laatste competitiewedstrijd. Dat is wel een hele lange voorbereiding. Het is nu voor het 'echie', daar zijn we heel blij mee", besluit hij. Janneke Ennema vult nog aan: "Ik denk dat we vooral niet naïef moeten zijn. We moeten AZ niet onderschatten. Hopelijk kunnen wij onze eerste drie punten pakken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand