SC Heerenveen Vrouwen strandt in kwartfinales KNVB Bekertoernooi

Hans Schrijver
Hans Schrijver Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen Vrouwen is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. De Friese ploeg strandde zondagavond in de kwartfinale, waarin Excelsior Vrouwen met 2-0 te sterk bleek.

Afgelopen weekend stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, toen in de competitie. In Friesland trok SC Heerenveen Vrouwen aan het langste eind (1-0), maar zondagavond zegevierde Excelsior Vrouwen. In het Van Donge & De Roo Stadion werd er in de eerste helft niet gescoord.

In het tweede bedrijf was het wel direct raak. Op aangeven van Bonny Lammers vond Katelyn Hendriks het doel. Diezelfde Hendriks zorgde twintig minuten voor tijd voor de beslissing: 2-0. Daardoor gaat Excelsior Vrouwen samen met Fortuna Sittard Vrouwen, Ajax Vrouwen en Feyenoord Vrouwen naar de halve finales.

Scoreverloop:
46' 1-0 Katelyn Hendriks
70' 2-0 Katelyn Hendriks

Opstelling Excelsior Vrouwen: Pothof, Van Goch, Helderman, De Ridder, Smit, Groenewegen, Van Spijk, Van Vliet (82' De Raaff), Ellouzi (71' Breewel), Lammers (71' Mol), Kathelyn Hendriks (89' Balfoort)

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Resink, Bormans, Meijer (84' Smit), Van Vilsteren, Schouwstra (66; Nassette), Teijema, Van Beijeren, Van der Velde (66' Thurkow), Iedema (66' Werther), Ennema, Snippe (84' Biegbudu)

Lees meer:
0 reacties