SC Heerenveen Vrouwen pijnlijk onderuit tegen FC Twente Vrouwen

FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen
FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen is zondagmiddag hard onderuit gegaan tegen FC Twente Vrouwen. De Tukkers waren met maar liefst 9-0 te sterk.

SC Heerenveen Vrouwen kreeg in de openingsfase twee mogelijkheden, maar het was FC Twente Vrouwen dat scoorde. Fenna Kalma opende de score. Niet veel later kreeg SC Heerenveen Vrouwen een grote kans op de gelijkmaker. Daphne van Domselaar tikte de bal uit de hoek.

Marisa Olislagers scoorde vervolgens uit een vrije trap de 0-2. Daarna ging het rap. Kayleigh van Dooren pikte een doelpuntje mee en op slag van rust liep Marit Auée de bal binnen uit een vrije trap. Daarmee gingen beide ploegen met een 0-4 stand aan de thee.

Na de pauze scoorde FC Twente Vrouwen nog vijf keer. Van Dooren maakte haar tweede van de middag en niet veel later sloeg Kalma toe. De spits maakte uiteindelijk door treffers in de 53e en 61e minuut haar hattrick compleet.

Elena Dhont tekende daarna voor de 0-8. In de slotfase pikte ook invalster Fieke Kroese haar doelpuntje mee. Zij bepaalde daarmee de eindstad op 0-9.

Scoreverloop:
15' 0-1
Fenna Kalma
29' 0-2 Marisa Olislagers
31' 0-3 Kayleigh van Dooren
45' 0-4 Marit Auée
49' 0-5 Kayleigh van Dooren
53' 0-6 Fenna Kalma
61' 0-7 Fenna Kalma
63' 0-8 Elena Dhont
85' 0-9 Fieke Kroese

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Resink, Van Vilsteren, Bormans, Nijstad, Teijema, Buikema, De Haas (81' Hoendermis), Theocharis (65' Snippe), Ennema, Makken, Van Beijeren (65' Bruijnes)