SC Heerenveen Vrouwen pakt punt op bezoek bij Excelsior Vrouwen

Excelsior SC Heerenveen
Excelsior SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen heeft vrijdagavond op bezoek bij Excelsior Vrouwen een punt gepakt. De ploeg van trainer Roeland ten Berge speelde met 2-2 gelijk.

Excelsior Vrouwen leek in de vijfde minuut al op voorsprong te komen, maar de treffer van Joy Kersten werd afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk maakte SC Heerenveen Vrouwen in de 21e minuut de 1-0. Kristen McFarland scoorde haar eerste goal in Friese dienst.

Excelsior Vrouwen kreeg vervolgens wat kansen en maakte op slag van rust de gelijkmaker via Sabrine Ellouzi. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de 70e minuut viel uiteindelijk de 1-2.

SC Heerenveen Vrouwen leek de bal uit te spelen, maar het spel ging door, waarna Chimera Ripa de Friesen weer op voorsprong zette. Daniëlle Noordermeer zorgde ervoor dat de punten gedeeld werden. Ze maakte zo'n tien minuten voor tijd de 2-2.

Basisopstelling SC Heerenveen Vrouwen: Dinkla, Meijer, Duppen, Bormans, Van der Veen, Kerkhof, Philippo, Foederer, Van Dijk, Ripa, McFarland