SC Heerenveen Vrouwen op jacht naar goals: "Gaan er vanzelf in"

Hans Schrijver
Hans Schrijver Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen wacht nog altijd op de eerste goal van het seizoen. De Friezen wisten ook afgelopen weekend in de wedstrijd tegen PEC Zwolle Vrouwen niet tot een doelpunt te komen, maar toch ziet trainer Hans Schrijver dat niet als een probleem.

"We creëren kansen. Dan gaan ze er ook vanzelf in", zegt de oefenmeester in gesprek met ESPN. "We hebben vorige week tegen (Bayer) Leverkusen gespeeld, toen hebben we ook gescoord. Daar hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Als je je kansen maar blijft creëren en dat doen we altijd, in iedere wedstrijd."

Schrijver is tevreden met de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, die in 2-1 eindigde. "Zij speelden weer anders. Je weet dat je tegen een fysiek sterke speelt. De meiden hebben zich heel goed geweerd en het zegt wel iets dat we eigenlijk in de eindfase de 2-2 wel verdiend hadden. Die valt dan niet. Maar ze hebben het goed gedaan, met name het negentig minuten lang op dat niveau volhouden."

"Ik zie dat er stappen zijn gemaakt, absoluut", blijft de coach positief. "Het was in het begin even zoeken. We zijn ons middenveld verloren, daar moesten we zoeken hoe we dat voor elkaar zouden krijgen. Dat hebben we inmiddels gevonden en dat laten we voorlopig ook staan. Daar gaan we op verder bouwen en dan proberen we iedere wedstrijd het beter te maken", aldus Schrijver.

Lees meer:
0 reacties