SC Heerenveen Vrouwen onderuit; laatste plaats komt dichterbij

SC Heerenveen baalt na een goal van ADO Den Haag
SC Heerenveen baalt na een goal van ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen heeft vrijdagavond een nipte nederlaag geleden op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. De ploeg uit Den Haag won met 1-0.

ADO Den Haag Vrouwen kreeg wat kansjes in de openingsfase en aan de andere kant deed Chimera Ripa een poging. Na 25 minuten spelen was het raak voor de ploeg van trainer Sjaak Polak.

Uit een vrije trap kopte Van Belen binnen. In de tweede helft kwam er geen verandering meer in de stand. SC Heerenveen Vrouwen kreeg wel mogelijkheden op de 1-1. Zo belandde een rebound uit een corner bijna in het doel.

Ook ADO Den Haag Vrouwen kreeg kansen, de grootste kwam op naam van Maartje Looijen. De aanvalster leek de 2-0 te maken, maar haar poging trof de lat. Daardoor bleef het bij 1-0.

SC Heerenveen Vrouwen staat momenteel achtste in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Het verschil met de nummer laatst, Excelsior, bedraagt momenteel twee punten. SC Heerenveen Vrouwen heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Basisopstelling SC Heerenveen Vrouwen: Dinkla, Bormans, Meijer, Duppen, Kerkhof, Nijstad, Philippo, J. van der Veen, Ripa, Van Dijk, Van de Ven