SC Heerenveen Vrouwen lost 'probleemmaand' op: "Mentale topsport"

SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion
SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen heeft het gered: het is de ploeg gelukt om het benodigde geld voor de maand juni bijeen te krijgen. Daardoor kan de club blijven bestaan en ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Begin mei volgde er een interne brief van het bestuur richting de speelsters en staf. Daarin stond dat de club genoeg geld had om de salarissen van april en mei te betalen, maar dat het voor juni flink puzzelen was.

Deze week is de 'probleemmaand' juni opgelost, zo laat Jessica Roosenburg, voorzitter van de stichting waar het vrouwenvoetbal van SC Heerenveen onder valt, weten aan vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"We zaten ver in de extra tijd, maar we zijn toch blijven knokken. We hebben continu de focus op ons doel gehouden en het is ons uiteindelijk gelukt", is ze blij en opgelucht.

Roosenburg vervolgt: "Ook echt hulde aan mijn mede-bestuursleden, we zijn altijd samen gebleven. Dit was wel echt mentale topsport: weerbaar en veerkrachtig zijn."

Uiteindelijk is het gelukt, mede dankzij loyale sponsoren. "Samen met Moofpeople, een van onze hoofdsponsoren, zijn we tot een oplossing gekomen. Zij zijn vanaf komend seizoen naamgever van onze loge in het Abe Lenstra Stadion."

Doordat de financiële problemen zijn opgelost, kan Roosenburg vol goede moed vooruit kijken. "De begroting voor komend seizoen is helemaal rond, dus nu kunnen we het even rustig laten bezinken en kunnen we daarna door met volgend seizoen."

Ondertussen is SC Heerenveen Vrouwen wel druk bezig met de zoektocht naar een opvolger van trainer Roeland ten Berge, die naar PEC Zwolle Vrouwen vertrekt. "Die gesprekken lopen al. De technische commissie (Jacco Koops, Foppe de Haan en Theo Timmermans, red.) neemt dit op zich", aldus Roosenburg.

SC Heerenveen en Ajax betreden het Abe Lenstra Stadion
Begroting SC Heerenveen Vrouwen komend seizoen rond; deze maand cruciaal Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
6 Vitesse 34 -9 51
7 FC Utrecht 34 5 47
8 SC Heerenveen 34 -13 41
9 SC Cambuur 34 -17 39
10 RKC Waalwijk 34 -11 38
Bekijk de hele stand