SC Heerenveen Vrouwen krijgt vijf treffers om de oren tegen Fortuna

Janneke Ennema (l.) van SC Heerenveen in duel met Sherida Spitse van Ajax
Janneke Ennema (l.) van SC Heerenveen in duel met Sherida Spitse van Ajax Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen Vrouwen heeft vrijdagavond een nederlaag geleden in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op bezoek bij Fortuna Sittard Vrouwen gingen de Friezen met 5-1 onderuit.

Fortuna Vrouwen opende sterk en trof in de derde minuut de paal. Niet veel later was ook Tessa Wullaert dichtbij de openingsgoal. De thuisploeg kreeg daarna nog wat kansen, terwijl ook SC Heerenveen Vrouwen zich af en toe liet zien. In de 37e minuut was het raak voor Fortuna Sittard. Moïsa van Koot kopte raak uit een hoekschop.

Nog voor rust viel ook de 2-0. Wullaert wist te profiteren van een fout van SC Heerenveen Vrouwen en maakte het tweede Limburgse doelpunt van de avond. Na de pauze sloeg Fortuna Vrouwen snel toe. Jarne Teulings maakte haar eerste treffer in het shirt van Fortuna Sittard. Dat kunstje herhaalde Dana Foederer in de 61e minuut.

Met nog zo'n twintig minuten te gaan maakte Hanna Huizenga de 5-0 namens de Limburgse club. In de blessuretijd deed SC Heerenveen Vrouwen nog wat terug. Janneke Ennema scoorde de enige goal namens de Friezen.

Scoreverloop:
38' 1-0 Moïsa van Koot
44' 2-0 Tessa Wullaert
46' 3-0 Jarne Teulings
60' 4-0 Dana Foederer
74' 5-0 Hanna Huizenga
90' 5-1 Janneke Ennema

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Resink, Teijema, Bormans, Van Vilsteren, Theocharis (68' Bruijesn, 72' Ruiter), Makken (68' Snippe), Buikema, Nijstad, De Haas, Van Beijeren (56' Kapopetein), Ennema