SC Heerenveen Vrouwen krijgt in laatste minuten deksel op de neus

Een eerder duel tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen
Een eerder duel tussen PEC Zwolle en SC Heerenveen Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle Vrouwen. In de slotminuten kregen de Friezen de deksel op de neus: 1-1.

Het was SC Heerenveen Vrouwen dat na een kwartiertje spelen op voorsprong kwam. Merel Bormans kopte de bal binnen en zette zo de 0-1 op het scorebord. De Friezen gingen daarna op zoek naar meer.

De tweede treffer wist de ploeg van trainer Roeland ten Berge niet te scoren. PEC Zwolle Vrouwen joeg op de gelijkmaker, maar wist doelvrouw Claire Dinkla niet te passeren.

In de tweede helft waren er weinig grote kansen. In de 66e minuut was PEC Vrouwen dicht bij de 1-1. Dinkla verkeek zich bijna op een terugspeelbal, maar wist de bal nog net van de lijn te halen.

In de 88e minuut was het echter alsnog raak voor de Zwollenaren. De net ingevallen Karli White maakte de 1-1 en zorgde er zo voor dat de punten gedeeld werden.