SC Heerenveen Vrouwen hard onderuit: "Zorgt voor klap in de groep"

PSV juicht, SC Heerenveen baalt
PSV juicht, SC Heerenveen baalt Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen Vrouwen kreeg zaterdag een flinke tik tegen PSV. De Friezen waren bezig aan een mooie reeks, maar de Eindhovenaren brachten die met duidelijke cijfers ten einde: 5-0. Merel Bormans baalde van de nederlaag.

"Het is zeker zuur", zegt de SC Heerenveen-captain na de nederlaag tegen Vrouwenvoetbalnieuws. "Ik denk dat we in de vorige wedstrijden heel goed verdedigend hebben. Daaruit creëer je dan ook de kansjes die je krijgt, daar scoor je uit. Dat was het doel nu weer. Maar je krijgt nu vrij snel een doelpunt tegen."

De verdedigster vervolgt: "Dat zorgt wel voor een klap in de groep. Ik denk dat we die niet echt te boven zijn gekomen, ook in balbezit. Het is iets wat we zullen moeten verbeteren. In de tweede helft was het iets meer risico nemen. Je staat achter, of je dan heel dik verliest of met 2-0, dat maakt dan ook niet meer uit. We wilden daar iets in forceren. Dat was zowel op verdedigend vlak als in balbezit niet goed genoeg", is het oordeel van Bormans.

Ze zag dat PSV dominant aan de bal was. "Wij waren net een stapje te laat op verdedigend gebied en super slordig in balbezit. Ik denk dat PSV aardig heeft gevoetbald en dat wij ondermaats waren", aldus de aanvoerster van de Friezen, die zaterdag in speciale shirts speelden om zo aandacht te vragen voor KiKa.

"Het is supermooi dat we in deze shirts hebben gespeeld. De mannen doen het natuurlijk al een aantal jaar. We zitten zijn onderdeel van dezelfde club als de mannen, dus het mooi dat we daarin mee worden genomen", zegt Bormans. "Wij hebben ook aangegeven dat we mee willen doen. Bij heel veel acties die er gebeuren, zeggen wij: 'we zijn één'."

Ze gaat verder: "Dus we willen dat graag allemaal gezamenlijk doen. De club heeft ons nu ook meegenomen. Ze zeiden dat we mee gingen doen. Wij dragen dit statement alleen maar mee uit. Ik denk dat het mooi is dat het op die manier kan. Sport verbindt. Het laat je spelen met extra trots. Dan wil je eigenlijk daarvoor een resultaat halen, maar dat heeft helaas niet kunnen gebeuren", sluit Bormans af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand