SC Heerenveen Vrouwen gaat in eigen huis onderuit tegen koploper

FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen
FC Twente juicht na een doelpunt tegen SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen Vrouwen is er woensdag niet in geslaagd de inhaalwedstrijd tegen FC Twente Vrouwen te winnen. In eigen huis ging de ploeg van trainer Hans Schrijver met 0-2 onderuit.

Het duel tussen SC Heerenveen Vrouwen en FC Twente Vrouwen ging anderhalve week geleden niet door. Door de winterse weersomstandigheden was het veld in Friesland onbespeelbaar. Woensdagavond stonden beide ploegen alsnog tegenover elkaar. Op Skoatterwâld duurde het even voordat de ban gebroken werd.

FC Twente Vrouwen kreeg in de eerste minuut al wel een levensgrote kans. Renate Jansen kon op doel af na een fout bij SC Heerenveen Vrouwen. Jasmijn Resink bracht redding. Daarna waren er nog wat mogelijkheden voor de gasten, terwijl SC Heerenveen Vrouwen na een kwartier spelen de lat trof. Een doelpunt viel na een halfuur spelen.

Danique van Ginkel was trefzeker met een afstandsschot. Het was de eerste goal in de Eredivisie voor de middenveldster. Na de pauze werden er over en weer wat speldenprikjes uitgedeeld. SC Heerenveen Vrouwen zocht naar de 1-1, maar kon niet écht gevaarlijk worden.

Vlak voor tijd leek FC Twente Vrouwen op 0-2 te komen, maar de goal werd afgekeurd vanwege een overtreding op Resink. Niet lang daarna was het alsnog raak. Via de kluts kreeg Leonie Vliek de tweede Enschedese goal binnen, waardoor FC Twente Vrouwen de drie punten mee de bus in neemt.

Scoreverloop:
30' 0-1
Danique van Ginkel
88' 0-2 Leonie Vliek

Lees meer:
0 reacties