Samenvatting: SC Heerenveen Vrouwen boekt tweede overwinning

SC Heerenveen Vrouwen heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis waren de Friezen met 1-0 te sterk voor Excelsior Vrouwen.

Waar de openingsfase op Sportpark Skoatterwâld voor Excelsior Vrouwen was, golfde het spel vervolgens aardig op en neer. In de slotfase van de eerste helft waren de grootste mogelijkheden voor SC Heerenveen en tien minuten na de pauze viel ook de 1-0. Op aangeven van Jet van Beijeren wist Janneke Ennema raak te schieten.

Excelsior Vrouwen ging vervolgens op jacht naar de 1-1 en deelde ook speldenprikjes uit. Doelpunten vielen er niet voor de ploeg waar trainer Richard Mank ontbrak vanwege een schorsing. Zodoende werd Ennema matchwinner en boekt SC Heerenveen Vrouwen de tweede zege van het seizoen. De eerste drie punten werden in november gepakt, toen de Friezen met 1-0 wonnen van Telstar Vrouwen.

Scoreverloop:
57' 1-0
Janneke Ennema

Opstelling SC Heerenveen Vrouwen: Resink, Schouwstra, Meijer, Bormans, Van Vilsteren, Teijema, Van der Velde (79' Algra), Snippe (83' Werther), Van Beijeren, Iedema, Ennema

Opstelling Excelsior Vrouwen: Pothof, Van Goch, Smit, Kleine, De Ridder, De Raaff, Van Vliet, Groenewegen, Kathelyn Hendriks (63' Lammers), Ellouzi (85' Helderman), Breewel (46' Van Spijk)

Lees meer:
0 reacties