SC Heerenveen vindt in Voetbalacademie Joure 'perfecte kandidaat'

Cornervlag bij SC Heerenveen
Cornervlag bij SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen gaat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen een samenwerking aan met Voetbalacademie Joure. De Friezen willen 'in de directe omgeving een duurzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van individueel voetbal- en keeperstalent'.

"In Voetbalacademie Joure hebben wij een perfecte kandidaat gevonden", stelt Ronny Venema, coördinator commerciële voetbalschool & amateurpartners, op de officiële website van SC Heerenveen. "Net als wij staan ook zij voor het leveren van een duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van individueel voetbal- en keeperstalent."

"Door samen te werken kunnen we elkaar hierbij helpen", meent Venema. "En ook bij de organisatie van voetbaldagen en overige voetbalevenementen kunnen we elkaar versterken. Joure ligt in de buurt van Heerenveen: het is logisch dat we gebruik gaan maken van elkaars expertise."

Voetbalacademie Joure werd vorig jaar opgericht door Jan Arjen Kooi en Dick Schuurman. Inmiddels trainen al zo'n honderd kinderen tussen de zes en vijftien jaar elke zondag in Joure. Met de samenwerking hopen beide partijen nog meer van betekenis te kunnen zijn voor de talentvolle voetballers in Friesland.

"Door de krachten te bundelen, kunnen we nog meer kinderen helpen om hun sportieve ambities waar te maken, naast hun activiteiten bij hun eigen vereniging", zegt Venema. "Dit plan zouden we ook graag in andere regio’s willen opstarten. De eerste gesprekken met potentiële partners lopen inmiddels."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand