SC Heerenveen versterkt zich met Noors toptalent (16)

Op de dag dat bekend werd dat SC Heerenveen toptalent Yoram Boerhout (15) kwijt gaat raken aan Ajax, is het zelf ook actief op de markt voor talenten. Het Noorse Valerenga IF meldt dat middenvelder Oliver Johansen Braude (16) de overstap maakt naar SC Heerenveen.

De Noorse jeugdinternational staat al enkele jaren op de radar van de Europese topclubs en was onder meer al eens op proef bij FC Barcelona, FC Liverpool en Ajax. Valerenga heeft Braude meerdere malen een contractaanbod gedaan maar het talent heeft 'een grote drang' om naar het buitenland te gaan, meldt de Noorse club.

"Natuurlijk hadden we hem graag zien spelen in het eerste elftal, maar tegelijkertijd zijn we erg trots dat we opnieuw een groot talent hebben kunnen helpen in zijn ontwikkeling, die nu een kans krijgt buiten de landsgrenzen", vertelt technisch manager Jørgen Ingebrigtsen.

SC Heerenveen en Valerenga IF hebben al meerdere malen met elkaar te maken gehad in het verleden. Twee jaar terug maakte Chidera Ejuke succesvol de overstap naar Friesland, terwijl nog langer geleden ook Christian Grindheim dezelfde transfer maakte.

Braude, die zondag 17 jaar wordt, zal maandag afreizen naar Heerenveen om de transfer af te ronden. Hoewel hij de afgelopen periode al meetrainde bij Heerenveen zal hij pas vanaf 1 juli speelgerechtigd zijn.

Oliver Johansen Braude drar til Heerenveen. Vi ønsker deg lykke til og er spent på din fremtidige karriere!https://t.co/jhI3jjw6fG

— Vålerenga Fotball (@ValerengaOslo) February 20, 2021

Lees meer: