SAMENVATTING | SC Heerenveen verspeelt een punt tegen Feyenoord

SC Heerenveen is er zondag niet in geslaagd om punten te pakken tegen Feyenoord. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Kees van Wonderen tot twee keer toe op voorsprong, maar werd het uiteindelijk 2-3.

In het Abe Lenstra Stadion leek Feyenoord al vroeg op voorsprong te komen. Lutsharel Geertruida kopte raak, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeven minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. SC Heerenveen kwam er met twee spelers uit, terwijl de verdediging van Feyenoord stond te slapen. Daar profiteerde Mats Köhlert van. De Duitser schoot raak.

Voor rust kwam de 1-1 op het scorebord. Mats Wieffer was het meest alert en tikte de gelijkmaker binnen. Toch gaf SC Heerenveen, dat zeer verdedigend speelde, niet op. Köhlert maakte zijn tweede treffer van de middag en zo ging de thuisploeg weer aan de leiding. In het laatste kwartier wist Feyenoord uiteindelijk alsnog te winnen. Igor Paixão kopte de 2-2 binnen en twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, was daar invaller Ayase Ueda.

De Japanner profiteerde van een enorme blunder van Syb van Ottele, die de bal zo in de voeten van Ueda speelde. De aanvaller twijfelde geen moment en schoot Feyenoord naar de drie punten.

Lees meer:
0 reacties