SC Heerenveen verliest ondanks voorsprong in eigen huis van AZ

SC Heerenveen heeft zondag de eerste nederlaag van het seizoen geleden. AZ was in het Abe Lenstra stadion met 1-3 te sterk.

Al na een minuut kon AZ op voorsprong komen. Na een fout achterin bij SC Heerenveen door Lucas Woudenberg raakte Vangelis Pavlidis de paal. Na elf minuten spelen kwam SC Heerenveen op voorsprong. Henk Veerman kopte van dichtbij binnen. Lang heeft Heerenveen niet van de voorsprong kunnen genieten.

In de veertiende minuut kwam AZ langszij via Pavlidis. De bal werd nog van de lijn gehaald door Rodney Kongolo, maar Pavlidis kon alsnog afronden. De bezoekers kwamen vlak voor rust bijna op 1-2. Erwin Mulder redde echter knap op een schot van Dani de Wit.

Vijf minuten na rust kwam AZ op voorsprong in Heerenveen. Na een snelle aanval kon Aslak Witry schieten en de bal langs Mulder schieten. In de 88ste minuut werd de wedstrijd beslist. Na een knappe actie van Tijjani Reijnders kon De Wit scoren.

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg (85' Nunumete); Kongolo (76' Van der Heide), Halilovic, J. Veerman; Stevanovic (57' Nygren), H. Veerman en De Jong.