SC Heerenveen verliest oefenwedstrijd nipt van VfL Osnabrück

Ibrahim Dresevic
Ibrahim Dresevic Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen VfL Osnabrück verloren. In het Peterspark in Wietmarschen ging de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-1 onderuit bij de nummer twee van de Derde Bundesliga.

SC Heerenveen keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na tien minuten spelen tekende Andrew Wooten voor de 1-0. Ruim tien minuten later was het al 2-0 via Ulrich Bapoh, die in het verleden nog bij FC Twente speelde.

Osnabrück kreeg voor rust nog kansen op de 3-0, maar de schade bleef voor SC Heerenveen beperkt. De Friezen deden in het tweede bedrijf wat terug via Ibrahim Dresevic, die met een kopbal voor de 2-1 zorgde. Henk Veerman was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-1.

Opstelling VfL Osnabrück: Wiesner (79' Beckemeyer); Gugganig (85' Stottmann), Sprekelmeyer (63' Köhler), Kleinhansl (46' H. Traoré), Itter (85' Zahmel); Taffertshofer (85' Ersoy), Bapoh (79' Chorushij), Kunze (63' Klaas); Higl (63' Simakala), Bertram (79' Opoku) en Wooten (79' Heider).

Opstelling SC Heerenveen: Mous (46' Bekkema); Akujobi (68' Van Ewijk), Van Ottele (46' Van Anholt), Dresevic, Woudenberg (83' Koida); Kongolo, Ras (75' Beelen), Halilovic; Nunumete, H. Veerman en Van 't Loo.