SAMENVATTING | SC Heerenveen vergeet zichzelf te belonen tegen PEC

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een bijzondere wedstrijd gespeeld. De Friezen kregen ongelofelijk veel kansen, kwamen toch achter, maar speelden alsnog gelijk tegen PEC Zwolle. Op bezoek bij oud-trainer Johnny Jansen werd het 2-2.

In de zevende minuut kwam SC Heerenveen op voorsprong door een penalty. Anas Tahiri bleef heel kalm en schoof beheerst de bal achter de doelman van PEC Zwolle. Even later konden de Friezen de voorsprong verdubbelen, na een geweldige counter. De voorzet van Walemark was op maat voor Tahiri, maar de middenvelder roste de bal over het doel.

In het restant van de eerste helft kreeg SC Heerenveen veel kansen. Pawel Bochniewicz raakte bijvoorbeeld de paal, en ook Haye wist zijn kans niet te benutten. Van Amersfoort kreeg nog de grootste kans van de eerste helft, maar hij stuitte op PEC-keeper Schendelaar. De marge had bij rust veel groter moeten zijn, maar Heerenveen stond wel op een 0-1 voorsprong.

Tweede helft

In de tweede helft kreeg Sven van Beek al snel een goede kopkans, maar Schendelaar kon de bal uit het doel houden. Even later kreeg Van Amersfoort opnieuw een grote mogelijkheid. De spits besloot te stiften, maar zijn inzet was te hoog. Beide ploegen kregen kansen, maar het was PEC dat scoorde. Noppert werd de ongelukkige man van de avond. De bal stuitte op een polletje, waardoor de keeper de bal verkeerd raakte. Voormalig Heerenveen-speler Younes Namli profiteerde en schoot de 1-1 binnen.

Na de 1-1 kreeg Karlsbakk de kans om de 1-2 te maken. De spits ging alleen op de doelman af, kon afgeven op Sahraoui, maar ging voor eigen succes en wist niet te scoren. Twee minuten later raakte Luuk Brouwers de paal en was het een wonder dat Heerenveen niet op voorsprong stond. In de 73ste minuut kwam PEC zelfs op voorsprong, tegen alle verhoudingen in. Lennart Thy kopte zijn ploeg op 2-1, na een goede assist van Namli.

In de slotfase kwam het toch nog enigszins goed voor SC Heerenveen. Via Ché Nunnely maakten de Friezen alsnog de gelijkmaker in de 91ste minuut, waardoor de ploeg van Kees van Wonderen toch niet met lege handen terug hoefde naar het Abe Lenstra Stadion: 2-2.

Opstelling SC Heerenveen: Noppert, Braude (80' Hall), Van Beek, Bochniewicz, Kohlert, Brouwers, Haye, Tahiri (66' Sahraoui), Olsson, Walemark (65' Nunnely) en Van Amersfoort (65' Karlsbakk).

Lees meer:
0 reacties