SC Heerenveen valt in de prijzen: "Om die meiden te prikkelen"

Fenna Meijer in actie namens SC Heerenveen
Fenna Meijer in actie namens SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen is afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens het Open Fries Kampioenschap. Het MO15-team won drie voorrondes en ging er uiteindelijk met de eerste en tweede prijs vandoor.

"Het is een opleidingsteam, ze trainen en spelen bij een amateurclub en trainen twee keer in de week bij de academie in onder 12, 14 en 16", zo weet Fenna Meijer te vertellen aan het Friesch Dagblad. Meijer maakt onderdeel uit van het eerste elftal van SC Heerenveen, maar zat afgelopen weekend in de begeleidingsstaf van de andere ploegen uit Friesland.

"En ze is een keer in de week aanwezig bij de training, net als keepster Jasmijn Resink, om die meiden te prikkelen", vult Patrick Woudstra aan. "We doen het met z'n allen. Het is de eerste keer dat we hier meedoen en we willen ons laten zien. We staan op de kaart."

Het team van Leeuwarder Zwaluwen vormde in de halve finale de grootste uitdaging, maar SJO Broekstar Wâlden kwam het dichtst bij de winst (3-2). "We hebben het op zich wel goed gedaan. Als ze niet hadden meegedaan, hadden we misschien wel gewonnen", denkt captain Nathaly Bosgraaf.

Lees meer:
0 reacties