Samenvatting: SC Heerenveen uit de beker na verlies tegen Go Ahead

SC Heerenveen is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. In het Abe Lenstra Stadion verloren de Friezen in de achtste finale nipt met 0-1 van Go Ahead Eagles.

De eerste dreiging in Friesland kwam van de thuisploeg. Eerst was het Musaba die van dichtbij raak moest schieten, maar Eagles-doelman Noppert lag goed in de weg. Even later schoot Halilovic twee meter naast. In de vijftiende minuut kwam Go Ahead op voorsprong. Cordoba kopte raak na een vlotte aanval.

Net als voor de treffer van Go Ahead had Heerenveen het meeste balbezit, maar tot grote kansen had dat nog niet geleid. Kongolo was dichtbij, maar zijn kopbal werd uit de hoek gepakt door Noppert. Na een helft spelen ging Go Ahead met een voorsprong de rust in.

In de 61ste minuut kreeg SC Heerenveen weer een mogelijkheid. Halilovic gaf voor op De Jong, maar de invaller kopte over. In de 79ste minuut kregen de gasten uit Deventer een grote kans. Mous kon niet bij een schot van Rommens, maar de paal redde de Friezen.

In de blessuretijd kreeg SC Heerenveen nog een kans, maar Kaib schoot een meter naast het doel van Go Ahead Eagles. In het restant van het bekerduel werd er niet meer gescoord en dus ligt SC Heerenveen uit het bekertoernooi.

Opstelling SC Heerenveen: Mous, Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Kaib, Kongolo (69' Kongolo), Halilovic, Tahiri (69' Stevanovic), Musaba, Veerman en Nygren (46' De Jong).