SC Heerenveen trots: ''Hoe dat zo is gekomen? Dankzij Tomasson''

SC Heerenveen heeft de afgelopen 25 jaar veel voetballers uit Scandinavië onder contract gehad. Karel Brandsma, hoofd scouting van de club uit Friesland, legt uit dat spelers niet zomaar naar Nederland gehaald worden. 

"Als een speler hier komt, weten we precies wat hij kan", vertelt hij in gesprek met het Friesch Dagblad. "Het totaalplaatje moet kloppen, maar het belangrijkste is dat hij goed kan voetballen", aldus Brandsma, die trots is op de komst van Martin Ødegaard. Hij kwam in januari op huurbasis over van Real Madrid. "Als zo’n groot talent hier wil komen spelen, zegt dat heel veel over de club en de band met Scandinavië", beseft hij. 

Brandsma is blij met de 'voltreffers' uit Zweden, Finland en Denemarken. "Als club staan we er in die landen goed op, maar dat geldt andersom ook. Hoe dat zo is gekomen? Dankzij Tomasson", legt hij uit. "Dat bleek een enorme voltreffer. Door hoe hij hier presteerde, wisten wij dat we in Scandinavië goed zaten. Wij zijn hier in Fryslân down to earth, kijken de kat uit de boom. Tegelijkertijd werken we hard en zijn we ambitieus. Net als zij. Dat klikt."

Lees meer: