SC Heerenveen-trainer Schrijver eerlijk: "Deze doet wel even pijn"

Hans Schrijver
Hans Schrijver Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen Vrouwen is het seizoen begonnen met een nipte nederlaag. Op Sportpark Skoatterwâld bleek AZ Vrouwen met 1-0 te sterk.

"Deze doet wel even pijn", erkent trainer Hans Schrijver in gesprek met de Leeuwarder Courant. "AZ heeft net als wij een jong team, hier moet je eigenlijk punten van pakken", zegt de coach van de Friese ploeg. Volgens hem ging er nog te veel fout. "De oefenwedstrijden waren redelijk, maar de competitie is toch wat anders."

"Je kon merken dat er spanning op stond. Aan de inzet lag het niet, maar het spel was te onrustig. Dat is ook niet gek met een redelijk onervaren elftal. Twee van de meiden die vanavond in actie kwamen, speelden vorig seizoen nog bij de amateurs", zegt Schrijver, die aangeeft dat er tijd nodig is. "Vorig seizoen begonnen we met drie nederlagen op rij."

"Vooral na de winterstop pakten we veel punten. Natuurlijk is zo’n nederlaag in de eerste wedstrijd vervelend, maar het seizoen is nog lang. En opgeven zit niet in deze groep. Na de 0-1 toonden ze veerkracht, helaas werd dat niet beloond met een doelpunt", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties