SC Heerenveen tegen TOP Oss op losse schroeven door corona-uitbraak

Vijf spelers van TOP Oss testten vrijdag positief op het coronavirus en hierdoor werd de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het laatste moment afgelast. Trainer Klaas Wels vindt het jammer dat de wedstrijd geen doorgang meer kan vinden. Het bekerduel met SC Heerenveen staat mogelijk op losse schroeven.

"De gezondheid van de spelers staat voorop. We zijn dan ook blij dat ze zich alle vijf eigenlijk prima voelen, ze hebben geen klachten", zo begint Wels bij het Brabants Dagblad. "De positief geteste spelers zijn opnieuw getest, en die uitslag is uiteindelijk om 16:00 uur bij ons binnen gekomen. Toen bleken er vijf mensen daadwerkelijk positief te testen op het coronavirus."

"We willen elke wedstrijd op het programma spelen. Dat kan nu niet, en daar zijn we met zijn allen teleurgesteld over. Maar de gezondheid van de spelers staat voorop. We zijn dan ook blij dat ze zich alle vijf eigenlijk prima voelen, ze hebben geen klachten", zo gaat hij verder.

Op dit moment is nog niet duidelijk of de wedstrijd tegen SC Heerenveen door kan gaan. "We volgen het COPROS testprogramma voor profvoetballers, waarin de jongens vandaag wéér getest zijn. Die uitslagen komen morgen binnen. Dan weten we meer, en hopelijk kunnen we dan een aantal negatieve tests bijschrijven. Is dat niet het geval, dan moeten de spelers tot maandagochtend in quarantaine blijven."

Vijf spelers TOP Oss positief getest op corona: ‘De gezondheid van de voetballers staat voorop’https://t.co/NyWpKjrg5I

— BD TOP Oss (@BD_TOPOss) October 23, 2020

Lees meer: