SC Heerenveen 'te groot' voor degradatie: "Gaat niet zomaar gebeuren"

SC Heerenveen is op zoek naar een nieuwe trainer, aangezien Kees van Wonderen aan het einde van dit seizoen vertrekt. Sandor van der Heide vindt dat het tijd is voor verandering bij de Friese club. De oud-voetballer is van mening dat Heerenveen moet gaan voor een trainer die 'leuk voetbal' wil spelen, iets wat hij de laatste vijftien jaar weinig heeft gezien in het Abe Lenstra Stadion.

"Ik vind dit al jaren. Sinds Trond Sollied in 2009, toen SC Heerenveen de beker won", zegt Van der Heide bij de Sportcast. "Dat is vijftien jaar geleden. Al vijftien jaar zie je dat Heerenveen niet gaat degraderen of kampioen wordt."

Van der Heide vervolgt: "Als je nou een heel goed seizoen hebt, dan wordt je zesde. Misschien vijfde, maar dan moeten een AZ en een FC Twente een seizoen minder draaien. Als je zesde wordt, heb je echt een goed seizoen. Als je als Heerenveen zijnde echt een slecht seizoen draait, dan wordt je dertiende."

Clubwatcher Roelof de Vries denkt daar anders over, en gebruikt het woord 'degradatie'. Van der Heide reageert: "Ik geloof niet in een degradatie. Daar is de club gewoon te groot voor. Ook het budget is daar te groot voor."

"Dat gaat niet zomaar gebeuren. Zoek daarom een trainer die het stadion weer vol krijgt. Hoe krijg je het stadion vol? Door leuk voetbal te laten zien. En dan ga je een keer met 2-5 of 1-6 onderuit...", aldus Sandor van der Heide.

Lees meer:
0 reacties