SC Heerenveen-talent zakte ver af: "Het liep daar een beetje dood"

Zenya Deurloo
Zenya Deurloo Foto: © YouTube

Zenya Deurloo was in de jeugd van Feyenoord een groot talent. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet en in inmiddels hij, 20 jaren jong, afgezakt naar de Derde Divisie. Hij speelt bij vv Kloetinge.

Bij Feyenoord belandde hij in dezelfde generatie als Quilindschy Hartman. Daar waar Hartman wekelijks schittert in de grootste stadions ter wereld, voetbalt Deurloo in de anonimiteit. Toch geniet Deurloo van de jongens die het wel haalden. "Ik kijk ook met respect naar ze want ik weet wat je er voor moet doen en laten om het te bereiken. Het zijn er maar enkelen die het redden", zo laat hij weten aan de Provinciale Zeeuwse Courant.

Niet lang geleden koos Deurloo om zijn geluk te beproeven bij SC Heerenveen, maar ook daar kwam de doorbraak niet. "Het liep een beetje dood bij Heerenveen. Ik had de keuze gemaakt om niet meer bij een betaaldvoetbalorganisatie (bvo) te willen spelen, wilde meer een maatschappelijke carrière. Ik was toen twintig, op die leeftijd wordt het toch al moeilijker om nog door te breken. Sinds mijn achtste speelde ik al bij een profclub en het is een lange struggle geweest om het profvoetbal te halen. Op een gegeven moment is het gewoon op."

Toen bekend werd dat hij het profvoetbal vaarwel ging zeggen, stonden de betere amateurclubs op de stoep. "Een mooie club waar alles goed geregeld is. De trainer gaf me veel vertrouwen omdat hij me veel belde en appte. En natuurlijk heb ik met Jeffrey Theunisse gesproken, die een jaar voor mij van Heerenveen naar Kloetinge ging. Met hem zat ik nog in hetzelfde gastgezin", besluit Kloetinge.

Lees meer:
0 reacties