SC Heerenveen streeft naar Europees voetbal: "Op basis waarvan?"

Geert Jelle de Vries bij de Sportcast
Geert Jelle de Vries bij de Sportcast Foto: © Screenshot Omrop Fryslân

Vorige week was de clubleiding van SC Heerenveen in een hotel in Wolvega in gesprek met trainer Maurice Steijn. Op uitgelekte foto's viel te lezen dat SC Heerenveen, in een beleidsplan van 2023 tot en met 2028, naar Europees voetbal wil koersen. Oud-voetballer Geert Jelle de Vries stoort zich aan dat streven.

"Op basis waarvan?", vraagt De Vries zich af bij de Sportcast. "Niet op basis van de scouting of de financiële middelen lijkt me. SC Heerenveen doet het met plaats negen prima, als je kijkt naar de mogelijkheden. En toch is het sentiment rond Kees van Wonderen dat hij het niet heel goed doet. Onterecht, naar mijn mening."

Van Wonderen is het met De Vries eens dat de verwachtingen bij de club de realiteit soms overstijgen. De coach laat zijn ploeg dan ook naar de mogelijkheden spelen. "Ik ben begonnen met vijf verdedigers, en ben later overgeschakeld naar 4-3-3."

"Dat is toch het DNA van de club. Je zoekt naar de balans. Maar het doel is altijd om het publiek te amuseren. Dat hoeft niet altijd met trucjes, maar kan ook met mouwen opstropen", zo besluit Kees van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties