SC Heerenveen stelt teleur: ''Het was inspiratieloos voetbal''

Na het gelijkspel tegen RKC kon SC Heerenveen nog kijken naar de rode kaart die Sieben Dewaele kreeg, maar in Den Haag waren er eigenlijk geen excuses voor het 1-1 gelijkspel. De Friezen hadden na rust het spel volledig in handen maar konden niet tot scoren komen. 

"Het was echt een wedstrijd die niet aan te zien was, je moest er echt doorheen komen", begint sportverslaggever Roelof de Vries in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Maar als je puur kijkt naar de kansen die ze gecreëerd hebben, dan voetballen ze eigenlijk niet eens zo slecht. Alleen falen ze in de afronding. Als ze die kansen wel afmaken..."

Collega Arjen de Boer, die zelf aanwezig was in Den Haag om verslag te doen van het duel, vond het juist qua kansen enorm tegenvallen. "Ik heb eerlijk gezegd in de tweede helft maar twee kansen gezien. Een schot van Mitchell van Bergen waar Rodney Kongolo bij de tweede paal stond. En ik heb een kopballetje gezien van Henk Veerman uit een corner."

De Vries beaamt dat het enorm tegenviel: "Het was te slecht. Heerenveen was niet goed, het was gewoon een slechte wedstrijd. Maar ze creëerden wel wat kansen en als je die afmaakt, dan heb je het net als bij Cambuur dat weet te winnen van Jong PSV. Dan zeg je: oké, een paar kansen maar die goal maken ze dan niet. Aan de bal is het heel matig bij Heerenveen."

"Tegen ADO hadden ze zelfs zeventig procent balbezit", vervolgt De Boer. "Voor het eerst dit seizoen had SC Heerenveen meer de bal dan de tegenstander. Alleen was het fantasieloos en inspiratieloos voetbal."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand