SC Heerenveen-spelers leveren in: ''Noodzakelijk en onvermijdelijk''

De vakbonden hebben een akkoord bereikt over een collectieve salarisverlaging. De salarisverlaging zorgt in het betaalde voetbal voor een reductie van zo'n 35 miljoen euro.

"Het is een harde en pijnlijke maatregel voor alle werknemers werkzaam in het betaalde voetbal, ook voor de trainer/coaches", zegt Mario Captein (foto), directeur van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). "Maar volgens ons noodzakelijk en onvermijdelijk. Samen zijn wij verantwoordelijk voor een gezonde en goed functionerende bedrijfstak en dus moeten wij hier ook samen de schouders onderzetten."

Evgeniy Levchenko, voorzitter van de VVCS, is tevreden over de gemaakte afspraken. "De maatregelen zijn gezien de omstandigheden een redelijk compromis", reageert de oud-prof op de website van de FBO. "Het pakket bestaat daar waar het gaat om het inleveren van een deel van het salaris uit aanbevelingen, waarbij wij uit zijn gegaan dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen.

"Ik ben er trots op dat wij het zo hebben kunnen doen en dat de spelers hun verantwoordelijkheid pakken om zo een hele substantiële bijdrage te leveren aan het oplossen van de problemen", aldus Levchenko.

Ook Serge Rossmeisl, directeur van de FBO, kijkt met een goed gevoel terug op de onderhandelingen. "Wij zijn op een gepaste wijze trots dat we in deze voor iedereen bizarre, moeilijke en onrustige tijden toch collectieve afspraken hebben kunnen maken met de vakbonden over noodmaatregelen voor het betaald voetbal. Het geeft aan dat iedereen binnen de voetballerij zich volledig bewust is van de ernst van de crisis en de gevolgen voor het betaald voetbal", aldus Rossmeisl.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand