"SC Heerenveen moet serieus oppassen voor een grote uitverkoop"

Thom Haye en Sven van Beek
Thom Haye en Sven van Beek Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen moet serieus rekening houden met een flinke leegloop tijdens de huidige transferperiode. De Friezen zouden zomaar eens een aantal sterkhouders kunnen verliezen, zo weet clubwatcher Frank Molema.

"Thom Haye staat in de belangstelling, Sven van Beek staat in de belangstelling, Osame Sahraoui staat in de belangstelling, dus ja.. SC Heerenveen moet oppassen voor een grote uitverkoop", vertelt Molema in de AD Voetbalpodcast. "Of dat te maken heeft met de financiële staat van SC Heerenveen? Je moet nagaan dat men werkt met een tekort van zeven miljoen euro van vorig seizoen."

"Ze lopen daar dit seizoen wel iets op in, maar ze moeten goed verkopen om het begrotingstekort op te lossen", gaat hij verder. "Vorig jaar hebben ze Amin Sarr goed verkocht, maar zelfs met dat geld is er een verlies geleden van 3,6 miljoen euro. Je kunt dus wel nagaan dat geld welkom is in Heerenveen. Voorlopig slaagt Heerenveen er ieder jaar in om er voor elkaar te krijgen, want ze hebben vaker goed verkocht."

"Denk aan een Chidera Ejuke en Milan van Ewijk. Die zijn beiden goed verkocht. Zo weten ze iedere keer de boel recht te breien. Maar je weet ook dat als je een slechte transferzomer hebt, dat het zo mis kan gaan. En dan moet je ook niet vergeten hoe klein de verschillen in het rechterrijtje zijn. We hebben FC Groningen gezien, dus je bent gewaarschuwd", aldus Molema.

Lees meer:
0 reacties