'SC Heerenveen speculeert op een toekomst die er niet is''

Edward Jorna maakt zich zorgen om de toekomst van SC Heerenveen. De verslaggever van het Friesch Dagblad beseft dat de toeschouwersaantallen in het Abe Lenstra Stadion teruglopen en dat de inkomsten uit sponsoring ook steeds verder dalen. 

"Minder inkomsten betekent minder geld voor salarissen en scouting, met als gevolg minder goede spelers op het veld", legt hij uit in zijn analyse. "Dat laatste is niet alleen vervelend voor de toeschouwers, maar is ook een wezenlijke bedreiging voor de toekomst van sc Heerenveen", beseft Jorna. 

"Veel meer dan in het verleden is de club in haar voortbestaan namelijk afhankelijk van transfergelden", vervolgt hij op de website van het Friesch Dagblad. "Vorig jaar draaide de club andermaal een groot operationeel verlies, maar door de verkoop van spelers maakte ze toch nog een winst van zes miljoen euro waardoor het eigen vermogen op 26 miljoen euro uitkwam", blikt Jorna terug. 

"Dat lijkt veel, maar in de top van het voetbal is het peanuts", weet hij. "Heerenveen speculeert bovendien op een toekomst die er niet is. Minder topspelers houdt immers ook in dat het steeds minder vanzelfsprekend is dat spelers tijdens de duur van hun contract worden verkocht. En een handvol jaren geen grote verkopen betekent maar één ding: het failliet van Heerenveen." 

Commentaar: ,,De vele bestuurswisselingen zijn er mede de oorzaak van dat Heerenveen steeds verder afgezakt is, op alle fronten. Heerenveen speculeert bovendien op een toekomst die er niet is." https://t.co/1QVouoQJjR

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) 14 december 2018

Lees meer: