SC Heerenveen scout talentvolle middenvelder (19) in IJsland'

De financiele situatie bij SC Heerenveen dwingt de club er toe om creatief te zijn. Om die reden is het nu ook actief aan het scouten in de IJslandse competitie. Eerder dit jaar was verdediger Sverrir Ingi Ingason op proef en nu is een andere IJslandse middenvelder in beeld.

Volgens het IJslandse Visir gaat het om de 19-jarige middenvelder Aron Elís Þrándarson (Thrándarson) van Víkingur Reykjavík. Vorig seizoen scoorde hij 14 keer in 14 duels op het tweede niveau in IJsland. Dit seizoen staat de teller in de Pepsi League (het hoogste niveau) op vijf goals in acht wedstrijden.

Visir schrijft dat er naast de gebruikelijke Scandinavische clubs afgelopen weken ook scouts van Heerenveen op de tribune zaten. Zij zagen Thrandárson tweemaal in actie in de Pepsi League, waarin hij tweemaal scoorde.

Thrándarson speelde in IJsland U17, U19 en maakte onlangs in juni zijn debuut bij IJsland onder 21 jaar. Hij heeft bij Víkingur Reykjavík (waar hij zijn debuut maakte op 16-jarige leeftijd) nog een contract tot de zomer van 2016.

Foto: Vikingur.is

Lees meer: