SC Heerenveen scout in nieuwe landen: "Dat is daar een probleem"

Ion Nicolaescu
Ion Nicolaescu Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen stond altijd bekend om de scouting in Scandinavië, maar richt de blik steeds vaker op andere landen. Jan Vlap vraagt zich af of dat een verstandige zet van de club is.

Afgelopen transferwindows zocht SC Heerenveen bijvoorbeeld in Bulgarije, Cyprus en Israël naar versterkingen. "Het is een andere regio, maar zelf was ik altijd wel gecharmeerd van al die Scandinaviërs. Die pakken het makkelijk op, passen zich gemakkelijk aan aan de club en zijn niet de meest moeilijke jongens", stelt Vlap in Omroep Abe van de Leeuwarder Courant. "Ik vind dat dat goed past bij SC Heerenveen en dat is in het verleden wel gebleken."

Sander de Vries sluit zich aan bij Vlap en weet dat het voor de club uit Heerenveen ook makkelijker zaken doen is in Noord-Europa. "SC Heerenveen heeft daar nog steeds een goede naam. Journalisten en clubmensen daar kennen SC Heerenveen allemaal vanuit het verleden", legt hij uit. "Dat soort landen zijn betrouwbare partners om zaken mee te doen."

"Als je een goede naam hebt omdat je al met veel jongens uit Scandinavië goede dingen hebt gedaan, is de klik makkelijker", vervolgt Vlap ten slotte. "Dat is denk ik het probleem in landen als Bulgarije en Cyprus."

Lees meer:
0 reacties