SC Heerenveen recht op penalty? "Daar is de VAR toch voor?"

Scheidsrechter Marc Nagtegaal
Scheidsrechter Marc Nagtegaal Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelde zaterdagmiddag 1-1 gelijk tegen NEC. De thuisploeg had volgens sommigen echter vlak voor tijd nog een strafschop moeten hebben.

NEC-middenvelder Dirk Proper raakte de bal in zijn eigen zestien meter met de hand, maar scheidsrechter Marc Nagtegaal wilde er niet aan. "Die handsbal, echt zonder dollen. Hij steekt zijn hand uit in de zestien. Voor mij is dit geen 99%, maar een 100% penalty", meent Jan Vlap in Omroep Abe. "Op de perstribune hadden we een herhaling en zei ook iedereen dat die op de stip zou gaan, zelfs de jongen van de Gelderlander", vertelt journalist Sander de Vries.

Het was een cruciaal moment die de stemming na afloop flink had kunnen veranderen. "Dan heb je dus een heel ander gevoel. Stel dat je hem wint, dan heeft iedereen het over een geweldige pot", aldus Vlap, die nu zag dat het publiek niet goed wist wat ze met dit resultaat moesten. "Met alle respect jongens, het was gewoon een penalty."

"Ik weet zeker dat als de scheidsrechter hem had gegeven, dat de VAR hem niet had teruggedraaid", voegt De Vries toe. Vlap vindt dat de videoscheidsrechter sowieso had moeten ingrijpen. "De VAR zit er toch voor dit soort zaken? De regel is als je hand langs je lichaam zit, dan is het geen hands. Je ziet hier zijn hand bewegen, dit was voor mij overduidelijk."

Lees meer:
0 reacties