SC Heerenveen pootje gelicht: ''De FA zei dat het niet officieel was''

Het tussentijdse vertrek van Anders Dreyer stond deze winter niet op de planning bij SC Heerenveen. Een beslissing van de Engelse voetbalbond FA zorgde er echter voor dat Dreyer de Friezen alsnog kon verlaten, terwijl dit normaal gesproken niet mogelijk is.

"Dat was toch wel een kleine teleurstelling, omdat wij er vanuit gingen dat het niet mag", reageert technisch manager Gerry Hamstra tegenover Omrop Fryslân. "Je mag normaal gesproken niet voor drie clubs in één jaargang spelen. Bij Brighton had hij in het Onder 23-team gespeeld." In totaal speelde Dreyer in augustus twee duels voor Brighton in de Premier League 2.

"We hebben in het verleden de situatie met Armenteros gehad. Die had toen één wedstrijd met het tweede van Heracles gespeeld en mocht toen vanuit Italië niet naar Utrecht gaan", herinnert Hamstra zich nog goed. "Dit was eigenlijk een soortgelijke case. "Alleen in dit geval heeft de FA meegewerkt en gezegd dat het niet officieel is."

"Vandaar dat hij alsnog weg mocht, dus dat was wel een teleurstelling", besluit Hamstra. In het geval van Armenteros hield de KNVB zich aan de regels en verleende de voetbalbond geen dispensatie. De FA koos daar nu wél voor.

Lees meer: