SC Heerenveen poogde Hoesen van Fulham over te nemen

SC Heerenveen probeerde net als een aantal andere Eredivisie clubs om Danny Hoesen van Fulham over te nemen. De aanvaller had elke keer een moeilijke periode bij de Engelse club en wilde graag spelen. Uiteindelijk vertrok Hoese vorig jaar naar Ajax.

'Ik had elke dag wel contact met mijn zaakwaarnemers', aldus Hoesen in Elf Voetbal over zijn periode voor Ajax ging. 'Er kwamen heel veel clubs voorbij, maar elke keer ging het nét niet door. Dan deed Fulham weer moeilijk, dan was de prijs weer niet juist. VVV had interesse, Roda, Heerenveen en Groningen, NAC. Zelfs Standard Luik.

'Iedere keer als een transfer afketste, was ik doodziek. Ik wilde voetballen, dáár ging het om.' Toen Ajax op de deur klopte was er ten eerste twijfel. 'Het was natuurlijk heel speciaal, maar ik had wel mijn bedenkingen. De vraag was: wat zijn ze met mij van plan? Krijg ik wel speeltijd?' 

Uiteindelijk ging de transfer door en dat bleek een goede keuze te zijn. Hoesen maakte zijn debuut in het eerste van Ajax en scoorde meteen. De prestaties van Hoesen werden ook elders opgemerkt, daar Cor Pot de spits van Ajax bij Jong Oranje haalde.  

Kolbeinn Sigthórsson zal echter een geduchte concurrent blijven. 'Er zijn genoeg oefenwedstrijden waarin de trainer kan bepalen wat het beste is voor het team. Na de voorbereiding zien we wel verder,' sluit Hoesen af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand