SC Heerenveen overweegt bod op topscorer van Noorwegen'

SC Heerenveen ziet in Vidar Örn Kjartansson de ideale opvolger van Alfred Finnbogason, die vorige week een contract tekende bij Real Sociedad. Volgens VG overweegt de Friese club een bod te doen op de topscorer van de Tippeligaen.

Heerenveen heeft Kjartansson het afgelopen seizoen meerdere keren bekeken. De spits van Vålerenga was dit seizoen al dertien keer trefzeker in veertien competitiewedstrijden. Maandagavond kwam de IJslander niet tot scoren in het duel met Odds Bk.

Hans Vonk wil de interesse in Kjartansson niet bevestigen. "Geen commentaar", laat de technisch directeur van SC Heerenveen weten. Ook zaakwaarnemer Morten Wivestad, die eerder bemiddelde bij de transfer van Morten Thorsby naar Heerenveen, wil niet ingaan op mogelijke belangstelling. "Diverse Nederlandse clubs hebben Kjartansson bekeken, maar ik kan niet zeggen welke."

Vålerenga-directeur Stig Ove Sandnes bekent wel dat SC Heerenveen regelmatig is wezen kijken in Oslo. "Ik weet dat ze geweest zijn en een aantal duels gezien hebben, net als vele andere clubs. Maar ik heb niets gehoord van Heerenveen", aldus Sandnes.

Trainer Kjetil Rekdal laat weten dat Vålerenga niet van plan is om Kjartansson te verkopen, tenzij er sprake is van een krankzinnig aanbod. Kjartansson zelf geeft aan nog niets gehoord te hebben van Heerenveen en zich volledig op zijn club te concentreren.

Lees meer: