SC Heerenveen ontmoet oude bekenden: "Te vroeg afscheid genomen?"

Hamdi Akujobi namens Almere City
Hamdi Akujobi namens Almere City Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen neemt het vrijdagavond op tegen Almere City en treft bij de promovendus de nodige oude bekenden. Zo hebben hoofdtrainer Alex Pastoor, beleidsbepaler Johan Hansma, trainer Jeffrey Talan en keeperstrainer Agil Etemadi een verleden bij de Friese club, maar ook de nodige spelers van Almere City stonden eerder onder contract bij SC Heerenveen.

Zo speelt Sherel Floranus bijvoorbeeld tegenwoordig bij Almere City. Toen Denzel Dumfries in 2018 vertrok naar PSV, werd Floranus aangetrokken door SC Heerenveen als vervanger. "Tot zover de vergelijking, want waar Dumfries zich meteen als een raket ontwikkelde, was Floranus nooit onomstreden bij Heerenveen", schrijft Sander de Vries in de Leeuwarder Courant. "Na drie seizoenen vertrok hij transfervrij naar de Turkse club Antalyaspor. Floranus tekende onlangs een contract bij Almere City, waar hij een van de weinigen met ervaring in de Eredivisie is."

Ook Rajiv van la Parra - "De meeste wedstrijden voor één club (86) speelde hij voor Heerenveen, waar hij tussen 2011 en 2014 onder contract stond" - en Hamdi Akujobi spelen bij de Flevolanders. "Heeft Heerenveen te vroeg afscheid genomen van Hamdi Akujobi? Het was vorig seizoen een gerechtvaardigde vraag, voor degenen die de rechtsback zagen uitblinken bij Almere City", vervolgt de journalist.

"Akujobi was bij Heerenveen een gewaardeerde kracht, maar wel als reservespeler. Hij stond tijdens zijn laatste seizoen in het Abe Lenstra-stadion in de pikorde achter Milan van Ewijk. Knok jezelf dan maar eens in de basis", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties