SC Heerenveen naar Feyenoord: "Je moet je daar met lef presenteren"

De Eredivisie gaat dit weekend weer hervat worden. SC Heerenveen neemt het zaterdag op tegen regerend landskampioen Feyenoord. De Friezen verloren de laatste twee wedstrijden voor de interlandperiode. Kwam die interlandbreak dan eigenlijk wel goed uit? Trainer Kees van Wonderen geeft antwoord.

"Die interlandbreak kwam voor ons wel goed uit, omdat we nog een aantal jongens hebben die wedstrijdritme nodig hebben en weer terug aan het brengen zijn naar niveau", zegt Van Wonderen tegen SC Heerenveen TV. "Dan denk je aan Sven van Beek en Patrik Walemark, die onderweg zijn."

Van Wonderen vervolgt: "Thom Haye is natuurlijk geschorst en die spelers zijn gebaat bij wedstrijden spelen. Die kan je nu de wedstrijd geven en daar nog even specifiek aandacht aan geven. Dus voor ons kwam het wel gelegen."

Zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Feyenoord. Vorig seizoen speelde SC Heerenveen knap met 0-0 gelijk in De Kuip, al kregen de Rotterdammers wel genoeg kansen om te winnen. "Je moet vanuit je mogelijkheden spelen en je daar met lef presenteren", aldus Van Wonderen.

Lees meer:
0 reacties