SC Heerenveen moet omhoog kijken: "Dan kun je plek zes of zeven halen"

SC Heerenveen kende een lastige start van de competitie, boekte zeges op Heracles en Vitesse en is nu weer terug in de middenmoot van de Eredivisie. Clubwatcher Roelof de Vries is van mening dat de Friezen nu omhoog moeten kijken, in plaats van zich te richten op de onderste regionen.

"Ik vind echt dat Heerenveen omhoog moet kijken, gezien de kwaliteit van de selectie", zegt De Vries bij de Sportcast. "Ik heb altijd gezegd: de achtste of negende plaats, dat is mooi. Dan heb je het echt goed gedaan, ook gezien de financiële mogelijkheden. Het gat naar boven is groter geworden ten opzichte van de clubs onderin, ook financieel. Heerenveen kan dan zelfs een keer twaalfde, dertiende of vijftiende eindigen."

De Vries ziet wel dat twee vaste Eredivisiesubtoppers het nu niet zo goed doen. "Vitesse is weggevallen, die komen er echt heel moeilijk weer bovenop. Ook FC Utrecht is nog steeds heel zwak. Qua financiële mogelijkheden staan die twee clubs in principe boven Heerenveen. Dan klim je als Heerenveen zijnde al van plek negen of acht, naar plek zes of zeven."

"Als de selectie fit blijft, dan kun je dat halen. Als Vitesse degradeert, dan gaan ze er denk ik 1,5 miljoen euro op vooruit vanwege de tv-gelden. Al gaat FC Twente het seizoen erop waarschijnlijk weer over Heerenveen heen. Dan kunnen ze die miljoenen weer inleveren", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties