SC Heerenveen met triest nieuws: oud-bewegingstrainer (52) overleden

Het Abe Lenstra Stadion
Het Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

Hermina van Dijk is op 52-jarige leeftijd overleden. Bijna tien jaar was Van Dijk actief bij SC Heerenveen, in meerdere hoedanigheden. Zo trainde ze diverse jeugdteams en was ze betrokken bij SC Heerenveen Vrouwen.

"In 2014 ging Hermina aan de slag bij SC Heerenveen", herinnert SC Heerenveen Van Dijk op de clubsite. "Als bewegingstrainer was ze destijds actief bij de C-jeugd, eerst als vrijwilliger, daarna als collega. Fanatiek als zij was, heeft Hermina in de jaren die volgden zichzelf steeds weer bijgeschoold en ervaring opgedaan om haar kennis verder uit te breiden. Ook kreeg zij steeds meer jeugdteams onder haar hoede."

Begin 2023 kreeg Van Dijk echter de diagnose longkanker. "Ondanks deze moeilijke situatie bleef ze niet stilzitten. Ze nam de moedige beslissing om, ondanks haar ziekte, zich volledig te richten op het begeleiden van het vrouwenelftal. Dit was een bron van energie en motivatie voor haar."

Na een ziekbed van bijna een jaar is Hermina op vrijdag 22 maart overleden. "Lieve Hermina, rust zacht. Wat heb je veel voor ons betekend en wat gaan we je missen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar haar familie en naasten. Wij wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies", aldus SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties