SC Heerenveen met 4-0 langs Rapid Boekarest (Video)

SC Heerenveen maakt goede kans om door te stromen naar de play-offs van de Europa League. De Friezen deden donderdagavond goede zaken door in het Abe Lenstra Stadion met 4-0 van Rapid Boekarest te winnen. Filip Djuricic had als gelegenheidsspits een hoofdrol door tweemaal te scoren.

Zonder Matthew Amoah en de koortsige Oussama Assaidi begon Heerenveen aan het duel. Met spelers als Marten de Roon, Hakim Ziyech, Oussama Tannane en Rajiv van La Parra starte Marco van Basten met een jonge opstelling.

Ondanks deze verrassende opstelling begon de ploeg sterk. Na enkele kansen kwam Heerenveen op voorsprong door een fraai lobje van Djuricic. Rapid had daar weinig tegenover stellen. Een vrije trap van Roman vlak voor rust was het enige wapenfeit van de Roemenen.

Na de sterke eerste helft vergrootten de Friezen na het rustsignaal de 1-0 voorsprong. In een fase waar Rapid wat aantrok, was het opnieuw Djuricic die de trekker overhaalde. Kort daarna maakte De Roon op aangeven van Van La Parra de 3-0.

Kristoffer Nordfeldt wist Heerenveen in de slotfase overeind te houden. In korte tijd maakte de doelman twee gevaarlijke schoten onschadelijk. De ingevallen Samir Fazli maakte vervolgens het karwei af door er 4-0 van te maken. Met deze uitslag gaat de ploeg volgende week vol vertrouwen naar de return in Boekarest.