SC Heerenveen met 2-1 langs OH Leuven (Video)

SC Heerenveen heeft haar eerste echte krachtproef van het seizoen met een overwinning afgesloten. Tegen het Belgische Oud-Heverlee Leuven wisten de Friezen een 2-1 overwinning te behalen. Hoewel de Belgen vroeg op voorsprong kwamen wisten Afred Finnbogason en Stefan Savic de score om te buigen.

Al na zes minuten spelen moest Heerenveen een tegengoal incasseren. Douglas wist de herstelde Nordfeldt te passeren. Van Basten koos overigens voor een centrale verdediging met Otigba en Kruiswijk. Door een blessure van Raitala mocht huurling Dijks linksachter starten.

Het duurde tot vlak voor rust toen Finnbogason zijn kans greep. De IJslander wist de bal in de 42ste minuut in de lange hoek te schuiven. Na rust bleef alleen de spits van Heerenveen staan, daar Van Basten veel jeugdspelers de kans gaf.

Testspeler Savic wist zijn kans te grijpen door op aangeven van Slagveer de 2-1 binnen te tikken en bepaalde daarmee meteen de eindstand. Zaterdag neemt Heerenveen het tegen AA Gent op.

Opstelling SC Heerenveen 1e helft: Nordfeldt, Dijks, Otigba, Kruiswijk, Van Anholt, Kums, De Roon, Van den Berg, Van La Parra, Finnbogason, Wildschut.

Opstelling SC Heerenveen 2e helft: Vandenbussche; Aktaou, Streutker, Zomer, Kum; Eikrem, Heerkes, Ziyech; Savic, Finnbogason ('60, Geissler), Slagveer.