SC Heerenveen-mascotte 'Heero' vecht zijn ontslag aan bij rechter

Suzanne Schulting met de mascotte van SC Heerenveen
Suzanne Schulting met de mascotte van SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen-mascotte 'Heero' is in de wacht gezegd door de Friese club, maar laat dit niet over zijn kant gaan. De 52-jarige Heerenvener staat maandagochtend voor de kantonrechter om zijn ontslag aan te vechten. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

De Heerenvener, die als mascotte 22 seizoenen lang de spelers aanmoedigde en de fans in het Abe Lenstra Stadion opzweepte, wil weer aan het werk. De man was 26 jaar actief voor SC Heerenveen en trad in 2009 in dienst bij de club als onderhoudsmedewerker. Hij was de langstzittende mascotte in de Eredivisie. Sinds februari van dit jaar staat de 52-jarige Heerenvener op non-actief.

Leeuwarder Courant-journaliste Wietske Koen is aanwezig bij de rechtszaak en doet verslag via Twitter. Algemeen directeur Cees Roozemond is ook aanwezig. Koen schrijft: "De 52-jarige zou dreigementen richting personen van de club hebben geuit, aldus de raadsman. Hij zou tegen directeur Roozemond hebben gezegd: "Ik weet zoveel van jou en anderen binnen de club dat ik ervoor kan zorgen dat alles kapot gaat."

Koen vervolgt: "Ook moet de Heerenvener hebben geuit dat er 'een bom onder de club ligt'. Dergelijke ,,dreigementen'' acht sc Heerenveen 'onacceptabel'." Volg de rechtszaak verder via deze link, waarin de Leeuwarder Courant een liveblog heeft gestart.

Update, woensdag 14 september: Hendrik 'Heero' Pasveer mag weer aan het werk bij SC Heerenveen, zo weet de Leeuwarder Courant te melden. De club uit Friesland moet de mascotte - die al 26 jaar als vrijwilliger aan het werk was in het Abe Lenstra Stadion - weer aan het werk zetten van de kantonrechter. Zijn advocaat Stephan de Vries is blij. "Hij (Hendrik, red.) reageerde opgelucht met: yes. Hij was sprakeloos", laat hij weten.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 2 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
SC Heerenveen -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
za 15 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
SC Heerenveen -
zo 23 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Volendam -
-
SC Heerenveen -
za 29 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
8 RKC Waalwijk 7 5 9
Bekijk de hele stand