SC Heerenveen lijdt verlies ondanks verkoop Sarr: "Dat is bruto"

SC Heerenveen heeft over het afgelopen boekjaar een verlies van bijna vier miljoen euro geleden. Supporters van de Friezen zijn verbaasd vanwege de lucratieve transferzomer.

Zo verkocht SC Heerenveen in januari van dit jaar Amin Sarr voor naar verluidt elf miljoen euro aan Olympique Lyon. Dat bedrag kunnen de Friezen echter niet bijschrijven. "Bedragen die gecommuniceerd worden, zijn altijd bruto", legt algemeen directeur Ferry de Haan uit op de officiële website van SC Heerenveen.

"Daar zitten natuurlijk aandelen van de speler, de vorige club en zaakwaarnemers bij. Daarnaast zit je met een stuk afschrijving, wat een boekhoudkundig verhaal is", aldus De Haan.

Ook is een deel van de transferinkomsten geherinvesteerd in de komst van Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk. "En een half jaar daarvoor hadden we ook al geïnvesteerd in Alex Timossi en Simon Olsson", aldus De Haan.

Naast nieuwe spelers werd ook geld uitgetrokken voor een verbouwing van de spelerstunnel, de kleedkamers, de krachtruimte en het spelersrestaurant. "Dat het gemoderniseerd is, was heel hard nodig. We moeten niet vergeten dat we een voetbalclub zijn. Iedereen kijkt naar de resultaten van het eerste elftal, dus daar zullen we in moeten blijven investeren."

Lees meer:
0 reacties