SC Heerenveen krijgt goed nieuws: vernieuwbouw Skoatterwâld start

Sportpark Skoatterwâld
Sportpark Skoatterwâld Foto: © NESimages

De vernieuwbouw van sportpark Skoatterwâld gaat eindelijk van start. Dat betekent goed nieuws voor SC Heerenveen en amateurclub VV Heerenveen.

Op 11 juli wordt begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld voor VV Heerenveen. Later worden de velden van SC Heerenveen vervangen, al moet er nog wel met de gemeente gesproken worden over het bestemmingsplan. De Friese club wil uiteindelijk vijf nieuwe velden en heeft daarvoor naar verluidt een miljoen euro gereserveerd.

In de derde fase worden de gebouwen op Skoatterwâld vervangen. "Hopelijk staat er over 2,5 jaar een volledig nieuw sportpark", zegt VV Heerenveen-voorzitter Bernier Hoekstra in de Leeuwarder Courant. SC Heerenveen moet in principe de kosten voor de gebouwen betalen. De gemeente Heerenveen wil niet zomaar een geldbedrag reserveren.

"De SC is een bedrijfsmatige onderneming", laat sportwethouder Jelle Zoetendal (PvdA) weten. "Daar hebben wij als gemeente een andere relatie mee dan met de breedtesport van de VV. Wat we wél kunnen doen: kijken of we tot een constructie kunnen komen die financieel draagbaar is voor SC Heerenveen." Zoetendal denkt daarbij aan een huurconstructie voor een commercieel tarief.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand