SC Heerenveen krijgt advies: "Ik zou de linksback van Go Ahead halen"

SC Heerenveen is nog altijd actief op de transfermarkt. De Friezen wisten zich deze week al te versterken met middenvelder Luuk Brouwers van FC Utrecht, maar oud-speler Maarten de Jong hoopt dat Heerenveen ook nog een goede linksback haalt.

"Ik zou de linksback van Go Ahead Eagles ophalen: Bas Kuipers", zegt De Jong bij de Sportcast. "Dan heb je zekerheid en vastigheid achterin. Hij is ook nog een linkspoot." De Jong zou ook veranderingen aanbrengen in de voorhoede. "Mats Köhlert moet je naar rechts brengen."

"Dan haal je Ché Nunnely er af. Heerenveen heeft een goede spits, maar die moet de ballen van de zijkant krijgen. Dan krijg je wat Bas Dost vroeger had." De Jong is ook nog niet tevreden over het middenveld. "Die Simon Olsson zou ik er ook afhalen. Die zag je vorige week ook niet en vorig jaar ook niet. Hij is heel vaak onzichtbaar. Net als Anas Tahiri."

"Ik zou Charlie Webster van Chelsea daar neerzetten. Die viel tegen FC Utrecht wel aardig in. Geef hem de kans, want die jongen wil heel graag. Ik heb vorige week tegen RKC op hem gelet, want hij moest bijna de hele wedstrijd warmlopen. Hij staat dan langs de kant te kijken, maar hij wil zo graag spelen", aldus De Jong.

Lees meer:
0 reacties