SAMENVATTING | SC Heerenveen geeft overwinning uit handen tegen AZ

SC Heerenveen is tegen tien man van AZ niet verder gekomen dan een gelijkspel. In extremis kwam het ondertal van de Alkmaarders langszij.

De wedstrijd kon niet in één keer uitgespeeld worden. In het begin van het duel gestaakt omdat vanuit het uitvak vuurwerk werd gegooid door de supporters van AZ. Na een tijdelijke staking kon de wedstrijd weer hervat worden.

In de 19e minuut waren het de Alkmaarders die de score openden. Het was Vangelis Pavlidis die wist te scoren op aangeven Denso. De Friezen stelden snel orde op zaken en vijf minuten later stond het weer gelijk in het Abe Lenstra Stadion via een eigen goal van Jordy Clasie.

Na veertig minuten moesten de Alkmaarders verder met tien man. Na ingrijpen van de Var kreeg Denso Kasius een rode kaart van scheidsrechter Sander van der Eijk. In de tweede helft wisten de Friezen van het overtal te profiteren. In de 51e minuut werd het 2-1 via Luuk Brouwers. De assist werd geleverd door Osame Sahraoui.

Lang leek het erop dat de thuisclub de overwinning zou vasthouden. In de 88e minuut werd het echter gelijk door een eigen goal van Paweł Bochniewicz na miscommunicatie met keeper Andries Noppert, waardoor de eindstand op 2-2 werd bepaald. Door dit gelijkspel blijft SC Heerenveen op de 11e plaats in de Eredivisie staan. De Friezen hebben nu 21 punten verzameld in 19 wedstrijden. De ploeg van Kees van Wonderen speelt komende zaterdag de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard. Die aftrap is dan om 18:45.

Lees meer:
0 reacties