SC Heerenveen komt met wereldwijde primeur: "Club toont lef"

SC Heerenveen-logo
SC Heerenveen-logo Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen is een samenwerking aangegaan met Knaken. Het Rotterdamse fintech-bedrijf zal co-sponsor worden van de Friese club. Voor supporters betekent dit dat er een nieuwe betaalmethode beschikbaar is. Vanaf nu kunnen zij seizoenkaarten, losse toegangskaarten en merchandise eenvoudig betalen met verschillende cryptovaluta.

Martin Koopman, commercieel directeur van sc Heerenveen, is blij met de samenwerking. "Wij streven ernaar om onze supporters en zakelijke relaties debest mogelijke ervaring te bieden, zowel op als naast het veld. Door samen te werken met Knaken en de Settle-betaalmethode te introduceren, kunnen we meer flexibiliteit en gemak bieden", vertelt hij op de officiele website van SC Heerenveen. 

Daarnaast geeft deze samenwerking ook voordelen voor betalingen tussen clubs. Heerenveen is de eerste club ter wereld die ervoor kiest om in en uitgaande transfers af te wikkelen via de zogeheten 'Knaken Settle'. Voordelen hiervan zijn dat het sneller, veiliger en goedkoper is. Daarnaast is er geen gedoe meer met eventuele valuta-omzettingen.

Erik Hollander, CCO van Knaken, noemt de club door de samenwerking 'een pionier op dit gebied'. "sc Heerenveen toont met deze samenwerking het lef om voorop te lopen en zich te onderscheiden. De club omarmt de toekomst van financiële transacties. Dit is niet zomaar een stap vooruit, het is een statement. Samen brengen we innovatie naar het voetbalveld."

Lees meer:
0 reacties