"SC Heerenveen kan bijna alle seizoenkaarthouders verwelkomen"

Abe Lenstra Stadion
Abe Lenstra Stadion Foto: © Pro Shots

De KNVB en de voetbalclubs zijn niet blij dat slechts eenderde van het stadion gevuld mag worden. Valentijn Driessen vindt dat er niet zoveel gezeurd moet worden.

"In vergelijking met de cultuur- en evenementensector komt het profvoetbal er goed vanaf", schrijft de journalist in De Telegraaf, aangezien de competities 'gewoon' door mochten gaan tijdens de lockdown. "Muzikanten, theater- en toneelgezelschappen konden tot woensdag helemaal niet optreden. Misschien een idee om daar stil bij te staan."

Dat de stadions niet helemaal vol kunnen is voor een aantal clubs vervelens, zoals de traditionele top-drie. "Clubs als Vitesse, FC Utrecht, RKC Waalwijk, Fortuna Sittard en SC Heerenveen kunnen zelfs bijna alle seizoenkaarthouders verwelkomen met een een derde bezetting van de stadioncapaciteit", stelt Driessen, die de huidige versoepeling ziet als 'eerste stap'.

"Het kabinet-Rutte is al verder dan ooit op de risicoladder geklommen. In Engeland en Denemarken durven ze nog een paar treden verder te gaan, maar ook daar zijn het stappen in het donker, die goed, maar ook fout kunnen aflopen", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand