"SC Heerenveen-jeugdopleiding ligt behoorlijk op zijn gat"

Sportpark Skoatterwâld
Sportpark Skoatterwâld Foto: © NESimages

Volgens Sander de Vries klopte er onder Kees van Wonderen een aantal dingen niet bij SC Heerenveen. Na twee seizoenen komt er komende zomer dan ook een einde aan de samenwerking.

Een langdurend probleem is de jeugdopleiding, waar momenteel geen hoofd jeugdopleiding is. "Je wil presteren, het liefst met zoveel mogelijk zelfopgeleide spelers. De jeugdopleiding ligt behoorlijk op zijn gat", stelt De Vries in Omroep Abe. "Als je ziet wie er uit de jeugd zijn doorgebroken... Oliver Braude doet het hartstikke goed, Melle Witteveen klopte aan het begin van het seizoen aan de deur, Espen van Ee vind ik niet echt eigen jeugd, de rest is ronduit mager."

Volgens De Vries mag dat Van Wonderen ook deels aangerekend worden. "Hij heeft weinig aandacht aan de jeugd gegeven en weinig die connectie gezocht", legt de journalist uit.

Ook zou er langdurig onvrede en gezeik binnen de staf zijn geweest. De Vries noemt het trainingskamp in Limburg van afgelopen winter als voorbeeld. "Er is aan Van Wonderen aangegeven dat de spelers graag naar Spanje wilden. Er wordt wel geluisterd, maar te weinig mee gedaan. Zo krijg je dus frustraties en weinig eenheid binnen een selectie."

Lees meer:
0 reacties